Caracteristicile TSA

Caracteristicile prezentate mai jos pot indica faptul că un copil prezintă risc de tulburare a spectrului de autism și are nevoie de o evaluare imediată. Există câțiva "indicatori absoluți", care arată faptul că un copil ar trebui evaluat pentru a va asigura că acesta este pe calea cea bună de dezvoltare. 


In cazul in care copilul dumneavoastra prezintă două sau mai multe dintre aceste semne, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră pediatru pentru un screening

Deteriorare în interacțiunea socială:

Reacții repetitive și interese limitate: 

Deficiente in Comunicare

Wetherby, A., Woods, J., Allen, L., Cleary, J., Dickinson, H., & Lord, C. (2004). Indicatori precoce ai tulburărilor din spectrul autismului în al doilea an de viață. Journal of Autism and Developmental Disorders, 34, 473-493. Bazat pe cercetarea de la Universitatea Florida State University FIRST WORDS® Project.

Formular de Contact

Multumim ca ne-ai contactat. Vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt time posibil. Echipa ExtraOrdinary

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible. ExtraOrdinary Team
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

Pana de curand, pediatrii in Romania au ezitat sa testeze autismul inainte de varsta de trei ani. Daca suspectati o problemă mai devreme de 12 - 18 luni, aveti incredere in instictul de parinte, chiar dacă medicul pediatru si cei din jur vă recomandă să "așteptați și să vedeți". Intarzierea dezvoltarii limbajului verbal și semnele caracteristice unui auz deficitar sunt cele mai uzuale semne.


Ioana Postelnicu, Fondator Extraordinary


Jane Doe - Another Company, LLC

Asteptarea copilului să atingă nivelul normal de dezvoltare într-un domeniu esenţial  (ex: mersul sau vorbirea)  înseamnă practic identificare tarzie...

lipsindu-l astfel pe copil şi familia sa de beneficiile identificării şi intervenţiei timpurii   


Asociatia Americana de Pediatrie 


Jane Doe - Another Company, LLC